Наслов:

МЛАД НО ЗРЕЛ УМЕТНИК

кон концертот на камерниот оркестар на радио клуж, романија, диригент леонардо квадрини, солист оливие тенрија, „интерфест 98“

Објавено на: 09.10.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18511 | Страна: 11

Програма:
Серенада од Елгар, Соната од Телеман, Концерт од Неруда и Едноставна симфонија од Бритн.
Учесници:
Камерен оркестар на Радио Клуж, Романија; диригент: Леонардо Квадрини; Оливие Теирија - труба, Швајцарија
Забелешка:
Кон концертот на Камерниот оркестар на Радио Клуж од Романија, диригент Леонардо Квадрини, Италија и солистот Оливије Тенриа,, труба, Швајцарија на VII Интерфест - Битола `98

Клучни зборови:
Соната Леонардо Квадрини Бритн Оливие Теирија Телеман Неруда Серенада Концерт Едноставна симфонија Стојче Тошевски Интерфест 1998 Елгар Камерен оркестар на Радио Клуж

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат