Наслов:

МУЗИЧКА СЕАНСА

по настапот на камерниот оркестар на радио клуж од ромаанија на годинашниов „интерфест“

Објавено на: 06.10.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18508 | Страна: 10

Програма:
„Мала ноќна музика“ од Моцарт, Концерт во d-moll оп. 9 бр. 2 од Албинони, Суита „Холдберг“ од Григ и Антички танци и арии од Респиги.
Учесници:
Камерен оркестар на Радио Клуж, Романија; диригент: Леонардо Квадрини; Васил Атанасов - обоа
Забелешка:
По настапот на Камерниот оркестар на Радио Клуж од Романија на годинашниот ИНТЕРФЕСТ

Клучни зборови:
Антички танци и арии Камерен оркестар на Радио Клуж Моцарт Леонардо Квадрини Григ Концерт во d-moll оп. 9 бр. 2 Мала ноќна музика Суита Холдберг Стојче Тошевски Респиги Албинони Васил Атанасов Интерфест 1998

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат