Наслов:

ГЛУК ВО ФАНТАЗИЈАТА НА ДВА ПРЕКРАСНИ АНСАМБЛА

музика

Издадено на: 12.09.1998
Автор: Стојан Стојков
Периодика: Дневник
Број: 748 | Страна: 11

Програма:
Опера „Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук.
Учесници:
Мандолински ансамбл при МКЦ; Женски хор „Св. Кирил и Методиј“; диригент: Рамадан Шукри; солисти: Славица Петровска Галиќ, Марија Муратовска Наумовска, Ирена Петкова
Забелешка:
Орфеј

Клучни зборови:
„Орфеј“ 1998 Женски хор Св. Кирил и Методиј Ирена Петкова Кристоф Вилибалд Глук Мандолински ансамбл при МКЦ Марија Муратовска-Наумовска Рамадан Шукри Славица Петровска-Галиќ Стојан Стојков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат