Наслов:

СУПЕРИОРНА ВОКАЛНА КРЕАЦИЈА

„Охридско лето `98“

Објавено на: 20.08.1998
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Дела од Архангелски, Свиридов, Мокрањац
Учесници:
Хор „Глинка“ од Русија, Владислав Чернушенко
Забелешка:
„Охридско лето `98“

Клучни зборови:
Мокрањац Глинка Охридско лето Марко Коловски 1998 Архангелски Македонско радио Свиридов Владислав Чернушенко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат