Наслов:

СУПЕРИОРЕН НАСТАП НА ГОЛЕМИОТ УМЕТНИК

кон концертите на јиржи барта и на камерното дуо „вердере-наги“ на „охридско лето 98“

Издадено на: 20.08.1998
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18469 | Страна: 10

Програма:
Суита бр. 3 во C-dur од Бах, Големо танго од Пјацола, Соната Arpeggione од Шуберт, Полонеза во A-dur од Дворжак и Варијации на Росиниева тема од Мартину; Дела од Граса, Вила Лобос, де Фаља, Турина и Лорка.
Учесници:
Јиржи Барта - виолончело, Чешка; Јан Чех - пијано, Чешка; Тереза Вендера - сопран; Пињеиро Наги - гитара
Забелешка:
Кон концертот на Јуржи Барта, виолончело и Камерното дуо „Вердере-Наги“ на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
1998 Бах Варијации на Росиниева тема Вила Лобос Големо танго Граса Дворжак Де Фаља Јан Чех Јиржи Барта Лорка Марко Коловски Мартину Охридско лето Пињеиро Наги Пјацола Полонеза во A-dur Соната Arpeggione Суита бр. 3 во C-dur Тереза Вендера Турина Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат