Наслов:

СТАМЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

кон концертот на симон трпчески на пијано, „охридско лето 98“

Издадено на: 18.08.1998
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18467 | Страна: 10

Програма:
„Думка“ и два дела од циклусот „Годишни времиња“ од Чајковски, Благородни и сентиментални валцери од Равел, Рапсодија бр. 6 од Лист, Фантазија на тема од Бизеовата опера „Кармен“ од Бузони и Соната бр. 7 оп. 83 од Прокофјев.
Учесници:
Симон Трпчевски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Симон Трпчевски, пијано на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
1998 Благородни и сентиментални валцери Бузони Годишни времиња Думка Лист Марко Коловски Охридско лето Прокофјев Равел Рапсодија бр. 6 Симон Трпчевски Соната бр. 7 оп. 83 Фантазија на тема од Бизеовата опера Кармен Чајковски

Оригинален извадок: