Наслов:

СО МЛАДЕШКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

кон концертот на илинка манова на пијано

Издадено на: 14.08.1998
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18464 | Страна: 9

Програма:
Англиска суита бр. 2 во a-moll од Бах, Две интермеца оп. 118 од Брамс, Соната оп. 81 „Довидување“ од Бетовен и Два прелудиуми од Дебиси.
Учесници:
Илинка Манова - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Илинка Манова-пијано Скопје

Клучни зборови:
1998 Англиска суита бр. 2 во a-moll Бах Бетовен Брамс Два прелудиуми Две интермеца оп. 118 Дебиси Довидување Илинка Манова Јелица Тодорчевска Скопско лето Соната оп. 81

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат