Наслов:

ПРИЈАТНА СРЕДБА

настап на камерниот мешан хор при соборниот архиепископски храм „свети климент охридски“

Објавено на: 13.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18463 | Страна: 10

Програма:
Литургиска музика, меѓу кои и Молитва од Зографски и Величанија Кирилу и Методију од Скаловски.
Учесници:
Камерен мешан хор при Соборниот архиепископски храм „Свети Климент Охридски“; диригент: Панче Јосифов
Забелешка:
Настап на Камерниот мешан хор ппри Соборниот архиепископски храм „СВ. Климент Охридски“

Клучни зборови:
Охридско лето Стојче Тошевски Молитва 1998 Панче Јосифов Величанија Кирилу и Методију Камерен мешан хор при Соборниот архиепископски храм Свети Климент Охридски Литургиска музика Зографски Скаловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат