Наслов:

ВЕЛИЧЕСТВЕНО

„охридско лето 98“ - концерти

Издадено на: 12.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18462 | Страна: 13

Програма:
Соната во B-dur и Соната во e-moll од Моцарт, Соната во G-dur од Равел, три композиции од Хреников и Соната во G-dur од Григ.
Учесници:
Вадим Рјепин - виолина, Русија; Владимир Могилевски - пијано, Русија

Клучни зборови:
1998 Вадим Рјепин Владимир Могилевски Григ Моцарт Равел Соната во B-dur Соната во e-moll Соната во G-dur Стојче Тошевски Хреников

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат