Наслов:

БРАВУРОЗНИ ИЗВЕДБИ

кон концертот на живко фирфов на виолончело и никола паскалов на пијано

Објавено на: 11.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18461 | Страна: 8

Програма:
Соната оп. 6 од Барбер, Соната од Дебиси, Варијации за соло виолончело „Параходот“ од Бужаровски и Соната оп. 40 од Шостакович.
Учесници:
Живко Фирфов - виолончело; Никола Паскалов - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Живко Фирфов, виолончело и Никола Паскалов, пијано

Клучни зборови:
Соната оп. 40 Никола Паскалов 1998 Живко Фирфов Соната оп. 6 Соната Варијации за соло виолончело Шостакович Параходот Дебиси Охридско лето Стојче Тошевски Барбер Бужаровски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат