Наслов:

КОМПАКТНА ИЗВЕДБА

по настапот на вокалното трио - хајне, брлек, бужаровски, „охридско лето 98“

Издадено на: 06.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18457 | Страна: 9

Програма:
Циклусите „Љубовни песни“ и „Песни на мирот и војната“ од Димитрије Бужаровски, Алтенбергови песни оп. 4 бр. 1 од Албан Берг и соло песни од Франц Шуберт.
Учесници:
Манон Хајне - сопран, Холандија; Дарко Брлек - кларинет, Словенија; Димитрије Бужаровски - пијано
Забелешка:
По настапот на вокалното трио- Хајне, Брлек, Бужаровски на Охридско лето

Клучни зборови:
1998 Албан Берг Алтенбергови песни оп. 4 бр. 1 Дарко Брлек Димитрије Бужаровски Манон Хајне Охридско лето Песни на мирот и војната соло песни Стојче Тошевски Франц Шуберт Циклусите Љубовни песни

Оригинален извадок: