Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

по музичката драма „петрарка“ и концертите на камерниот оркестар и меѓународниот младински хор на музичка младина на македонија

Издадено на: 05.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18456 | Страна: 10

Програма:
Музичка драма „Петрарка“ од Бенот Малмбер; „Хризантеми“ од Пучини, „Илуминации“ од Бритн и „Просветена ноќ“ од Шенберг.
Учесници:
Хор „Ромео и Јулија“, Шведска; диригент: Бенот Малмберг; Младински камерен оркестар на музичката младина на Македонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Филип Лули - тенор, Велика Британија; Мешународен женски младински хор; диригент: Запро Запров
Забелешка:
По музичката драма „Петрарка“ и концертите на Камерниот оркестар и Межѓународниот младински хор, на Музичката младина на Македонија

Клучни зборови:
1998 Бенот Малмберг Бритн Запро Запров Илуминации Мешународен женски младински хор Младински камерен оркестар на Музичката младина на Македонија Охридско лето Петрарка Просветена ноќ Пучини Саша Николовски-Ѓумар Стојче Тошевски Филип Лули Хор Ромео и Јулија Хризантеми Шенберг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат