Наслов:

ВИСОКА ПРОФЕСИОНАЛНОСТ

кон концертот на инструменталниот ансамбл од белфор, франција на „охридско лето“

Издадено на: 23.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18446 | Страна: 8

Програма:
„Слики од панаѓур“ од Бергмано, „Господе, дај ми мир“ од Спрожис и дела од Дебиси и Ибер.
Учесници:
Инструментален ансамбл од Белфор, Франција; диригент: Ерик Спрожис
Забелешка:
Кон концертот на Инструменталниот ансамбл од Белфор, Франција на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
1998 Бергмано Васка Наумова-Томовска Господе дај ми мир Дебиси Ерик Спрожис Ибер Инструментален ансамбл од Белфор Охридско лето Слики од панаѓур

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат