Наслов:

ДОСТОЈНИ МУЗИЧКИ АМБАСАДОРИ

кон настапите на детскиот хор „пиколо“ и завршниот концерт на учесниците на меѓународниот семинар по пијано, охридско лето 98

Издадено на: 22.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18445 | Страна: 14

Програма:
Соло песни од Шуберт, Брамс и Бужаровски.
Учесници:
Детски хор „Пиколо“; диригент: Весна Димчевска; учесници на Меѓународниот семинар по пијано: Владимир Василски, Елена Атанасова, Бојан Маротов, Даниел Чурковски, Кристина Малинова, Кристијан Каровски, Ана Петрова, Јанинка Невчева, Иво Настевски, Весна Ангелова, Нина Костова, Симон Трпчевски
Забелешка:
Кон настапите на детскот хор „Пиколо“ и завршниот концерт на учесниците на Меѓународниот семинар по појано, во организација на Музичката младина на Македонија, на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
1998 Ана Петрова Бојан Маротов Борис Романов Брамс Бужаровски Васка Наумова-Томовска Весна Ангелова Весна Димчевска Владимир Василски Даниел Чурковски Детски хор Пиколо Елена Атанасова Иво Настевски Јанинка Невчева Кристијан Каровски Кристина Малинова Меѓународниот семинар по пијано Нина Костова Охридско лето Симон Трпчевски соло песни Шуберт

Оригинален извадок: