Наслов:

ДОКАЖАН КОРЕОГРАФСКИ ИДЕНТИТЕТ

кон премиерната балетска оретстава „дабовата шума“

Издадено на: 21.07.1998
Автор: Н. Б. Делиниколова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18444 | Страна: 8

Програма:
„Дабова шума“ од Рисима Рисимкин.
Учесници:
Катерина Кипроска, Тамара Анастасова, Олга Боев, Наташа Николова, Кирјазова, Јосифова, Павлов, Саздов, Караев, Скаловска
Забелешка:
Кон премиерата на балетската претстава „Дабовата шума“ проект на МНТ и „Интерарт културен центар“, во кореографија и режија на Рисима Рисимкин

Клучни зборови:
1998 Дабова шума Јосифова Караев Катерина Кипроска Кирјазова Надица Битољану Делиниколова Наташа Николова Олга Боев Охридско лето Павлов Рисима Рисимкин Саздов Скаловска Тамара Анастасова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат