Наслов:

ВОЗВИШЕНА КРЕАТИВНОСТ

кон концертот на кирил рибарски на тромбон и милица шперовиќ на пијано, охридско лето 98

Издадено на: 17.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18441 | Страна: 11

Програма:
Дела од Марчело, Ропар, Петрич, Шуман, Албениц, Де Фаља, Равел, Брамс, Монти, „Размислување“ од Кирил Рибарски и „Каде се чуло“ од Тодор Трајчевски.
Учесници:
Кирил Рибарски - тромбон; Милица Шперовиќ-Рибарски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Кирил Рибарски, тромбон и Милица Шперовиќ-Рибарска, пијано, во „Св. Софија“

Клучни зборови:
1998 Албениц Брамс Васка Наумова-Томовска Де Фаља Каде се чуло Кирил Рибарски Марчело Милица Шперовиќ-Рибарски Монти Охридско лето Петрич Равел Размислување Ропар Тодор Трајчевски Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат