Наслов:

ВИОЛИНСКИ ПЕРФЕКЦИОНИЗАМ

кон концертот на македонската филхармонија, диригент леонид николаев, солист торстен јанике, охридско лето 98

Објавено на: 16.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18440 | Страна: 11

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен и Симфониски танци од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Торстен Јанике - виолина, Германија
Забелешка:
Кон концетот на Македонската филхармонија, диригент Леонид Николаев, Русија, солист Торстен Јанике, Германија на на Охридско лето `98

Клучни зборови:
Охридско лето Сергеј Рахмањинов Концерт за виолина и оркестар во D-dur Васка Наумова-Томовска 1998 Леонид Николаев Торстен Јанике Симфониски танци Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат