Наслов:

ВИСОКОКВАЛИТЕТНА УМЕТНИЧКА СЕАНСА

кон концертот на симфонискиот оркестар на австриското радио на свеченото отворање на охридско лето 98

Издадено на: 15.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18439 | Страна: 12

Програма:
Предигра „Леонора“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт Фантазија за виолина и оркестар од Ристо Аврамовски и Симфонија „Филаделфија“ од Готфрид фон Ајнем.
Учесници:
Симфониски оркестар на австриското радио; диригент: Николај Жличар, Словенија; Сихана Бадивуку - виолина
Забелешка:
Кон нонцерот на Симфонискиот оркестар на австриското радио на свеченото отворање на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
1998 Васка Наумова-Томовска Готфрид фон Ајнем Концерт Фантазија за виолина и оркестар Лудвиг ван Бетовен Николај Жличар Охридско лето Предигра Леонора Ристо Аврамовски Симфонија Филаделфија Симфониски оркестар на австриското радио Сихана Бадивуку

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат