Наслов:

УМЕТНИК ОД СВЕТСКИ ФОРМАТ

кон концертот на дубравка томшич на пијано, охридско лето 98

Издадено на: 15.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18439 | Страна: 12

Програма:
Соната оп. 31 бр. 1 од Бетовен, Прелудиуми од циклусот „Слики“ и „Островот на радоста“ од Дебиси, Фантазија оп. 116 и Варијации на тема на Паганини оп. 35 од Брамс.
Учесници:
Дубравка Томшиќ - пијано, Словенија
Забелешка:
Кон концертот на Дубравка Томшиќ, пијано, Р. Словенија во Св. Софија на Охридско лето `98

Клучни зборови:
1998 Бетовен Брамс Варијации на тема на Паганини оп. 35 Васка Наумова-Томовска Дебиси Дубравка Томшиќ Островот на радоста Охридско лето Прелудиуми од циклусот Слики Соната оп. 31 бр. 1 Фантазија оп. 116

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат