Наслов:

НА ВИСИНА НА ЗАДАЧАТА

кон концертот на македонската филхармонија на отворањето на скопско лето

Објавено на: 26.06.1998
Автор: Евгениј Трифков
Периодика: Нова Македонија
Број: 18423 | Страна: 10

Програма:
„Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно, Романса оп. 11 од Антонин Дворжак, Интродукција и рондо од Камиј Сен-Санс, Суита „Јаболко и девојка“ од Иван Терзиев и Половецки танци од Александар Бородин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Роберт Цеков - виолина, Холандија
Забелешка:
Кон настапот на Македонската филхармонија на отворањето на годинешното Скопско лето

Клучни зборови:
Евгениј Трифков Александар Бородин Роберт Цеков Антонин Дворжак Романса оп. 11 Македонска филхармонија Суита Јаболко и девојка Шарл Гуно Иван Терзиев Камиј Сен-Санс Половецки танци Валпургиска ноќ Интродукција и Рондо Скопско лето 1998 Андреј Андреев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат