Наслов:

ПРЕКРАСЕН ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ


Објавено на: 06.05.1998
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Македонско радио

Програма:
Увертира „Светол празник“ од Николај Римски-Корсаков, „Фантазија“ за пијано, солисти, хор и оркестар од Бетовен и „Те Деум“ од Антон Брукнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев; Солисти и хорот „Обилиќ“, Србија; Гигла Кацарава - пијано, Грузија; вокални солисти: Весна Гиновска, Серафина Фантаузо, Билјана Јакимовска, Цветан Станоевски, Благоја Нацоски и Војкан Јовановиќ

Клучни зборови:
Увертира Андреј Андреев Македонска филхармонија Билјана Јакимовска Антон Брукнер Гигла Кацарава Бетовен Серафина Фантаузо Обилић Благоја Нацоски Цветан Станоевски Те деум Николај Римски-Корсаков Македонско радио Костадин Костадиновски Светол празник 1998 Весна Гиновска Фантазија Војкан Јовановиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат