Наслов:

ПРЕКРАСЕН КОНЦЕРТ

кон велигденскиот концерт на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Објавено на: 06.05.1998
Автор: Евгениј Трифков
Периодика: Нова Македонија
Број: 18379 | Страна: 13

Програма:
Увертира „Светол празник“ од Николај Римски-Корсаков, Фантазија за пијано, солисти, хор и оркестар од Лудвиг ван Бетовен и „Те деум“ од Антон Брукнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Хор „Обилиќ“, Србија; Гигла Кацарава - пијано, Грузија; вокални солисти: Весна Гиновска, Серафина Фантаузо, Билјана Јакимовска, Цветан Станоевски, Благоја Нацоски и Војкан Јовановиќ
Забелешка:
Кон Велигденскиот концерт на Македонската филхармонија, со повеќе гости и под диригентство на Андреј Андреев од Бугарија

Клучни зборови:
Цветан Станоевски Благоја Нацоски Николај Римски-Корсаков Увертира Светол празник 1998 Фантазија за пијано Весна Гиновска солисти Војкан Јовановиќ хор и оркестар Андреј Андреев Те деум Билјана Јакимовска Лудвиг ван Бетовен Евгениј Трифков Хор Обилиќ Македонска филхармонија Гигла Кацарава Антон Брукнер Серафина Фантаузо

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат