Наслов:

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ

кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Издадено на: 09.04.1998
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18359 | Страна: 10

Програма:
Фрагменти од балетски дела од Чајковски, Минкус, Адам, Бизе, Креин, Пуни и др.
Учесници:
ученици од балетско училиште „Илија Николовски-Луј“: Ивана Коцевска, Марија Јосифовска, Никола Саздов, Топаловска, Гулевска, Ристиќ, Стефановиќ, Крстевска, Шехтанска, Даниловска, Митровска, Ковачевиќ, Марија Кичевска, Олег Мунаковски, Владимировска
Забелешка:
Кон Годишниот концерт на Балетското училиште „Илија Николовски-Луј“

Клучни зборови:
1998 Адам Балетско училиште Илија Николовски-Луј Бизе Владимировска Гулевска Даниловска Емилија Џипунова Ивана Коцевска Ковачевиќ Креин Крстевска Марија Јосифовска Марија Кичевска Минкус Митровска Никола Саздов Олег Мунаковски Пуни Ристиќ Стефановиќ Топаловска Чајковски Шехтанска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат