Наслов:

ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ

ДЕНОВИ НА МКЕДОНСКАТА МУЗИКА 1998

Објавено на: 08.04.1998
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Македонско радио

Програма:
„Непокорна година 1903“ од Бранѓолица, „Концерт-фантазија" од Аврамовски, „Стар бел дедо овци пасе“ од Зографски и „Ламенто“ од Прошев; Дела од Трајко Прокопиев, Стефан Гајдов, Петре Богданов - Кочко, Благоја Ивановски, Тома Прошев, Михајло Николовски; „Златоустова литургија“ - напеви дешифрирани и хармонизирани од Сотир Голабовски.
Учесници:
Македонската филхармонија, Саша Николовски-Ѓумар, Војкан Јовановиќ, Сихана Бадивуку, Кирчо Божиновски, Никола Атанасов, Јасминка Чакар, Јовица Каровски, Ганка Цветановска, Ана Гацева, Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“, Вања Николовски-Ѓумар
Забелешка:
ДЕНОВИ НА МКЕДОНСКАТА МУЗИКА 1998

Клучни зборови:
Бранѓолица Ганка Цветановска Михајло Николовски Јовица Каровски Непокорна година 1903 Јасминка Чакар Аврамовски Концерт-фантазија Зографски Сихана Бадивуку Македонско радио Сотир Голабовски 1998 Женскиот камерен хор Св. Злата Мегленска Никола Атанасов Саша Николовски-Ѓумар Стар бел дедо овци пасе Костадин Костадиновски Војкан Јовановиќ Кирчо Божиновски Вања Николовски Ѓумар Трајко Прокопиев Прошев Денови на македонската музика Петре Богданов Кочко Македонската филхармонија Ана Гацева Благоја Ивановски Ламенто Златоустова литургија Стефан Гајдов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат