Наслов:

ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ СО ЈУЏИН КОН И СО ВЕРДИ

кон гала-верди концертот на македонската филхармонија со која диригираше јуџин кон со солистите тереза валднер, иван мутафчиев, златомира арнич и борис трајанов

Издадено на: 25.03.1998
Автор: Евгениј Трифков
Периодика: Нова Македонија
Број: 18346 | Страна: 12

Програма:
Увертира, арии, дуети и квартети од оперите на Џузепе Верди.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јуџин Кон, САД; вокални солисти: Тереза Валднер, Иван Мутафчиев, Златомира Арнич, Борис Трајанов
Забелешка:
Кон Гала-Верди концертот на Македонската филхармонија со која диригирапе Јуџин Кон, а со солистите Тереза Валднер, Иван Мутафчиев, Златомира Арнич и Борис Трајанов

Клучни зборови:
1998 арии Борис Трајанов дуети и квартети Евгениј Трифков Златомира Арнич Иван Мутафчиев Јуџин Кон Македонска филхармонија Тереза Валднер Увертира Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат