Наслов:

МАЈСТОРСТВО НА МЛАДАТА ПИЈАНИСТКА

рецитал на мерита реџа - пијано од албанија

Објавено на: 28.02.1998
Автор: И.Т.
Периодика: Нова Македонија
Број: 18299 | Страна: 11

Програма:
Соната бр. 1 од Берг, Хроматска фантазија и фуга од Бах, Прелудија со корал и фуга од Франк, Алборада од Равел, Валс од Харапи и Балада од Шопен.
Учесници:
Мерита Реџа - пијано, Албанија
Забелешка:
Рецитал на Мерита Реџа, пијано, Албанија, Салон 19,19

Клучни зборови:
Шопен Берг Франк Равел Соната бр. 1 Хроматска фантазија и фуга Валс 1998 Мерита Реџа Прелудија со корал и фуга Балада Алборада Бах Харапи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат