Наслов:

ТРИУМФ НА РУСКАТА ВИОЛИНИСТКА

кон концертот на македонската филхармонија со руската виолинистка јулија краско и австрискиот диригент волфганг херер

Објавено на: 11.02.1998
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18310 | Страна: 13

Програма:
Пасакаља за оркестар оп. 1 од Антон Веберн, Концерт за виолина и оркестар во g-moll од Макс Брух и Симфонија бр. 5 во c-moll од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Волфганг Харер, Австрија; Јулија Краско - виолина, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со руската виолинистка Јулија Краско и австрискиот диригент Волфганг Харер во Домот на АРМ

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Концерт за виолина и оркестар во g-moll 1998 Волфганг Харер Јулија Краско Пасакаља за оркестар оп. 1 Лудвиг ван Бетовен Симфонија бр. 5 во c-moll Макс Брух Македонска филхармонија Антон Веберн

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат