Наслов:

ГЕРШВИН ВО СКОПЈЕ

кон концертот на македонската филхармонија поеветен на стогодишнината од раѓањето на гершвин

Објавено на: 21.01.1998
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18292 | Страна: 13

Програма:
„Рапсодија во сино“, „Американец во Париз“ и Концерт за пијано и оркестар во F-dur од Џорџ Гершвин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Михаи Унгуреану - пијано, Романија
Забелешка:
Кон концертот со кого Македонската филхармонија ја одбележа стогодишнината од раѓањето на Џорџ Гершвин

Клучни зборови:
1998 Александар Лековски Американец во Париз Концерт за пијано и оркестар во F-dur Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Михаи Унгуреану Рапсодија во сино Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат