Наслов:

ВЕЧЕР НА ВИРТУОЗНИ КОМПОЗИЦИИ

кон концертот на сихана бадивуку на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Издадено на: 30.12.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18277 | Страна: 7

Програма:
Интродукција и Рондо капричиозо од Сен-Санс, Соната за соло виолина од Барток и дела од Вјетан, Крајслер и Сарасате.
Учесници:
Сихана Бадивуку - виолина; Маја Кастратовиќ - пијано
Забелешка:
Кон концертот на виолинистката Сихана Бадивуку и пијанистката Маја Кастратовиќ, во Домот на АРМ во Скопје

Клучни зборови:
1997 Барток Вјетан Интродукција и Рондо-капричиозо Крајслер Маја Кастратовиќ Сарасате Сен-Санс Сихана Бадивуку Соната за соло виолина Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат