Наслов:

ИЗВОНРЕДНО ПРОФИЛИРАНО СВИРЕЊЕ

кон концертот на квартетот „манфред“ во скопје

Издадено на: 26.12.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18273 | Страна: 10

Програма:
Квартет бр. 2 оп. 56 од Шимановски, Квартет бр. 3 од Барток и Квартет во g-moll од Дебиси.
Учесници:
Квартет „Манфред“, Франција
Забелешка:
Кон концертот на Квартетот „Манфред“ од Франција во Домот на АРМ во Скопје

Клучни зборови:
1997 Барток Дебиси Квартет бр. 2 оп. 56 Квартет бр. 3 Квартет во g-moll Квартет Манфред Стојче Тошевски Шимановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат