Наслов:

ДОСТОЈНА ПРОГРАМА ЗА ЈУБИЛЕЈОТ

кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија

Издадено на: 16.12.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18264 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll од Фредерик Шопен и Симфонија бр. 1 во D-dur од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Николај Алексеев; Данг Таи Шон - пијано, Виетнам
Забелешка:
Кон јубилејниот концерт на Македонската филхармонија, во домот на АРМ во Скоје

Клучни зборови:
1997 Густав Малер Данг Таи Шон Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll Македонска филхармонија Николај Алексеев Симфонија бр. 1 во D-dur Стојче Тошевски Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат