Наслов:

ТРИУМФАЛНО СО БРАВУРОЗНИ КОМПОЗИЦИИ

кон концертот на стојан димов на кларинет, рита трпчева на пијано и лејла урманова на харфа

Издадено на: 10.12.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18259 | Страна: 13

Програма:
Три фантастични пиеси оп. 73 од Шуман, Соната во Ес од Цанев, Три пиеси од Стравински, Пет прелуидуми од Рлухбергер, Легенда од Пејко, Варијации оп. 33 од Вебер, Пасторала од Боца и Пет пиеси од Зографски.
Учесници:
Стојан Димов - кларинет; Рита Трпчева-Поповиќ - пијано; Лејла Урманова - харфа
Забелешка:
кон концертот на кларинетистот Стојан Димов во Салон 19,19 во Скопје, со Рита Трпчева-Поповиќ, на пијано и Лејла Урамонова, на харфа

Клучни зборови:
1997 Боца Варијации оп. 33 Вебер Зографски Легенда Лејла Урманова Пасторала Пејко Пет пиеси Пет прелуидуми Рита Трпчева Поповиќ Рлухбергер Соната во Ес Стојан Димов Стојче Тошевски Стравински Три пиеси Три фантастични пиеси оп. 73 Цанев Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат