Наслов:

КРЕАТИВЕН СКОК

кон концертот на битолскиот камерен оркестар во битола

Издадено на: 26.11.1997
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18247 | Страна: 14

Програма:
Увертира кон операта „Грабнување од сарајот“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Интродукција, тема со варијации оп. 102 од Јохан Хумел и Симфонија бр. 48 „Марија Терезија“ од Јозеф Хајдн.
Учесници:
Битолски камерен оркестар; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Васил Атанасов - обоа
Забелешка:
Кон концертот на Битолскиот камерен оркестар во Домот на културата во Битола

Клучни зборови:
1997 Андреј Андреев Битолски камерен оркестар Васил Атанасов Волфганг Амадеус Моцарт Интродукција Јозеф Хајдн Јохан Хумел Костадин Костадиновски Симфонија бр. 48 Марија Терезија тема со варијации оп. 102 Увертира кон операта Грабнување од сарајот

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат