Наслов:

ЦЕЛОСЕН УСПЕХ СО ЦЕЛОСНА СТРАСТ

кон концертот на македонската филхармонија, наталија шаховскаја, диригент андреј андреев

Издадено на: 18.11.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18240 | Страна: 10

Програма:
Стара песна од Тома Манчев, Концерт за виолончело и оркестар бр. 2 од Дмитриј Шостакович и Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Наталија Шаховскаја - виолончело, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија (6 ноември) во Домот на АРМ, виолончело Наталија Шаховскаја, диригент Андреј Андреев

Клучни зборови:
1997 Андреј Андреев Дмитриј Шостакович Концерт за виолончело и оркестар бр. 2 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Наталија Шаховскаја Симфонија бр. 7 Стара песна Стојче Тошевски Тома Манчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат