Наслов:

ВИСТИНСКИ ПОГОДОК

кон настапот на гудачкиот оркестар „камерата антонио лучио“ од холандија

Објавено на: 16.10.1997
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18212 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 6 од Кристијан Ернет Граф, Концерт за две виолини и гудачи во d-moll од Јохан Себастијан Бах и „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди.
Учесници:
Гудачки оркестар „Камерата Антонио Лучио“, Холандија; диригент и виолина: Крис Дуиндам; Еми Верхеј - виолина
Забелешка:
Кон настапот на Гудачкиот оркестар „Камерата Антонио Лучио“, од Холандија

Клучни зборови:
Симфонија бр. 6 Драго Јаневски Четири годишни времиња Концерт за две виолини и гудачи во d-moll Интерфест 1997 Гудачки оркестар Камерата Антонио Лучио Крис Дуиндам Еми Верхеј Антонио Вивалди Кристијан Ернет Граф Јохан Себастијан Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат