Наслов:

ДВИЖЕЧКА СИЛА

концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Објавено на: 16.10.1997
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18212 | Страна: 11

Програма:
Фолклорна соната од Стојан Стојков, Мусандра 7 од Тома Прошев, Три пиеси од Благоја Ивановски, Шарпланинска приспивна и Молитва од Тодор Скаловски, Балада за љубовта од Љубомир Бранѓолица, Убавина од Димитрије Бужаровски, Крај езеро од Сотир Голабовски, Суита од Михајло Николовски, Прелудиум од Гоце Коларовски, Прва исповедна молитва од Ристо Аврамовски, Ин Ест од Благој Цанев, Пет пиеси од Томислав Зографски и Токата од Властимир Николовски.
Учесници:
Рита Трпчева - пијано; Стојан Димов - саксофон; Васил Атанасов - обоа; Анастасија Мухиќ - мецосопран; пијано придружба: Тодор Светиев и Милица Шперовиќ-Рибарски
Забелешка:
Концерт по повод 50-годишниот јубилеј на Сојузот на композиторите на Македонија

Клучни зборови:
Димитрије Бужаровски Прва исповедна молитва Пет пиеси Прелудиум Тодор Светиев 1997 Михајло Николовски Милица Шперовиќ-Рибарски Тодор Скаловски Балада за љубовта Благој Цанев Рита Трпчева Токата Убавина Три пиеси Фолклорна соната Љубомир Бранѓолица Крај езеро Шарпланинска приспивна Мусандра 7 Томислав Зографски Ин Ест Сотир Голабовски Анастасија Мухиќ Тома Прошев Стојан Стојков Гоце Коларовски Благоја Ивановски Ристо Аврамовски Васил Атанасов Властимир Николовски Молитва Стојан Димов Суита Драго Јаневски Интерфест

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат