Наслов:

ВЕЧЕР НА КОНЕСКИ

музичко-поетско потсетување на големиот поет - настап на квинтетот „куеста“ од шпанија

Објавено на: 14.10.1997
Автор: Д. Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18210 | Страна: 10

Програма:
Фрагменти од мултимедијалниот проект „Соѕвездие на Конески“ од Бранѓолица; Дела од Рајха, Лигети, Франсе и Албениц.
Учесници:
Квинтет „Куеста“, Шпанија; Анастасија Мухиќ, Зоица Пуровска, Зоран Велевски
Забелешка:
Музичко-поетско потсетување на големиот македонски поет. - Настап на квинтетот „Куеста“ од Шпанија

Клучни зборови:
Франсе Соѕвездие на Конески Зоран Велевски Бранѓолица Албениц Анастасија Мухиќ Рајха Интерфест 1997 Лигети Драго Јаневски Блаже Конески Зоица Пуровска Квинтет Куеста

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат