Наслов:

ХАРМОНСКИ РЕШЕНИЈА

кон настапот на југословенската пијанистка наташа вељковиќ

Објавено на: 10.10.1997
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18207 | Страна: 11

Програма:
Соната во C-dur „Фачиле“ од Моцарт, Четири мазурки оп. 24 и Анданте Спијанато од Шопен и Унгарска рапсодија бр. 12, Гондолиера, Кацона и Тарантела од спомените за Венеција и Неапол од Лист.
Учесници:
Наташа Вељковиќ - пијано, Југославија
Забелешка:
Кон настапот на Југословенската пијанистка Наташа Вељковиќ

Клучни зборови:
Драго Јаневски Унгарска рапсодија бр. 12 Интерфест 1997 Четири мазурки оп. 24 Наташа Вељковиќ Соната во C-dur Фачиле Анданте Спијанато Моцарт Гондолиера Шопен Кацона Лист Тарантела од спомените за Венеција и Неапол

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат