Наслов:

СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН

по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Издадено на: 09.10.1997
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18206 | Страна: 12

Програма:
Соната бр. 1 во D-dur од Бетовен, Три мелодики од Прокофјев, Унгарски танц во F-dur и Скерцо од Брамс, Соната бр. 3 во c-moll од Григ и Сонатина и „Ла Кампанела“ од Паганини.
Учесници:
Григори Жислин - виолина, Русија; Татјана Саркисова - пијано, Русија
Забелешка:
По настапот на Григори Жислии на отворањето на ИНТЕРФЕСТ

Клучни зборови:
1997 Бетовен Брамс Григ Григори Жислин Драго Јаневски Интерфест Ла Кампанела Паганини Прокофјев Скерцо Соната бр. 1 во D-dur Соната бр. 3 во c-moll Сонатина Татјана Саркисова Три мелодики Унгарски танц во F-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат