Наслов:

ОДУШЕВУВАЊЕОД МАЈСТОРСТВОТО НА УМЕТНИКОТ

по концертот на благој ангеловски - труба пиколо и тодор светиев - електрични оргули на „охридско лето 97“

Издадено на: 13.08.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18157 | Страна: 14

Програма:
Дела од Мартини, Телеман, Бах, Торели и Персл.
Учесници:
Благој Ангеловски - труба/пиколо; Тодор Светиев - електрични оргули
Забелешка:
По концертот на Благој Ангеловски, труба пиколо и Тодор Светиев, електриччни оргули, на „Охридско лето `97“

Клучни зборови:
1997 Бах Благој Ангеловски Мартини Охридско лето Персл Стојче Тошевски Телеман Тодор Светиев Торели

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат