Наслов:

ИЗВОНРЕДНИ КАМЕРНИ МУЗИЧАРИ

по концертот на гудачкиот квартет на словенечката филхармонија

Објавено на: 07.08.1997
Автор: С. Т.
Периодика: Нова Македонија
Број: 18152 | Страна: 11

Програма:
Контра Бе за фагот и гудачки квартет од Примож Рамовж, Квинтет за фагот и гудачки квартет од Едуард Дипуи, Американски квартет од Антонин Дворжак и Дивертименто за фагот и гудачки квинтет од Жан Франсе.
Учесници:
Гудачки квартет на Словенечка филхармонија
Забелешка:
По концертот на гудачкиот квартет на Словенечката филхармонија

Клучни зборови:
Едуард Дипуи Американски квартет Антонин Дворжак Дивертименто за фагот и гудачки квинтет Охридско лето Жан Франсе Стојче Тошевски Примож Рамовж 1997 Гудачки квартет на Словенечка филхармонија Контра Бе за фагот и гудачки квартет Квинтет за фагот и гудачки квартет

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат