Наслов:

АМБИЕНТАЛНА ПРЕТСТАВА, ЗА ЗАДОВОЛНА МУЗИКА

кон претставата на операта „слугинка господарка“ од џовани батиста перголези

Издадено на: 07.08.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18152 | Страна: 11

Програма:
Опера „Слугинка господарка“ од Џовани Батиста Перголези.
Учесници:
Младински камерен оркестар на музичката младина на Македонија; солисти: Славица Петровска-Галиќ, Павле Герчиков, Владимир Јачев, Јован Каровски; диригент: Вања Николовски-Ѓумар
Забелешка:
кон претставата на операта „Слугинката господарка“ од Џ.Б. Перголези во изведба на Младинскиот камерен оркестар на Музичка младина на Македонија

Клучни зборови:
1997 Вања Николовски Ѓумар Владимир Јачев Јован Каровски Младински камерен оркестар на Музичката младина на Македонија Охридско лето Павле Герчиков Славица Петровска-Галиќ Слугинка-господарка Стојче Тошевски Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат