Наслов:

ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ

рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Издадено на: 30.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18145 | Страна: 12

Програма:
Соната бр. 2 од Прокофјев, Дивертименто од балетот „Бакнежот на вилата“ од Стравински и Рондо оп. 69 од Кабалевски; Италијански концерт во B-dur од Бах, Четири мазурки оп. 24 од Шопен и „Бегли визии“ оп. 22 и Соната бр. 4 од Прокофјев.
Учесници:
Љубиша Кировски - виолина; Маја Шутевска-Кировска - пијано; Калина Мрмевска - пијано
Забелешка:
Рецитал на Љубиша Кировски, виолина, Маја Шутевска-Кировска, пијано, Калина Мрмевска, пијано

Клучни зборови:
1997 Бах Бегли визии оп. 22 Дивертименто од балетот Бакнежот на вилата Италијански концерт во B-dur Кабалевски Калина Мрмевска Љубиша Кировски Маја Шутевска-Кировска Охридско лето Прокофјев Рондо оп. 69 Соната бр. 2 Соната бр. 4 Стојче Тошевски Стравински Четири мазурки оп. 24 Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат