Наслов:

ВО ЕДЕН ЗДИВ

кон настапот на изуми татино на „охридско лето“

Издадено на: 25.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18141 | Страна: 11

Програма:
Варијации по Кехел од Моцарт, Соната бр. 13 во A-dur од Шуберт, Три фантазии од Стенмар, Селска црква оп. 103 бр. 1 од Сибелиус и Етиди од Раутавара.
Учесници:
Изуми Татено - пијано, Финска
Забелешка:
Кон настапот на Изуми Татено, Финска на подиумот на Охридско лето

Клучни зборови:
1997 Варијации по Кехел етиди Изуми Татено Моцарт Охридско лето Раутавара Селска црква оп. 103 бр. 1 Сибелиус Соната бр. 13 во A-dur Стенмар Стојче Тошевски Три фантазии Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат