Наслов:

ВНАТРЕШЕН НАБОЈ

по настапот на леонид пејсахов на виолина и надежда пожарицкаја на пијано на „охридско лето“

Објавено на: 24.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18140 | Страна: 11

Програма:
Дела од Витали, Тартини, Спасов, Бетовен, Паганини и Чајковски.
Учесници:
Леонид Пејсахов - виолина; Надежда Пожарицкаја-Пејсахова - пијано
Забелешка:
По настапот на Леонид Пејсахов, виолина и Ниадежда Пожарицкаја Пејсахова, пијано на годинешното Охридско лето

Клучни зборови:
Стојче Тошевски Тартини Леонид Пејсахов Надежда Пожарицкаја-Пејсахова 1997 Спасов Витали Чајковски Бетовен Паганини Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат