Наслов:

СТУДИОЗЕН ПРИСТАП

концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Издадено на: 24.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18140 | Страна: 11

Програма:
Четири прелудиуми од Дебиси, Две скерца од Шопен, Суита од Зографски, Сонатина оп. 137 бр. 3 од Шуберт, Скерцо од Брамс, Сонати од Барбер и Брамс и Соната во h-moll од Лист.
Учесници:
Милица Шперовиќ-Рибарски - пијано; Румен Димитриев - виолина; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано; Живко Фирфов - виолончело; Хајди Елзесер - пијано; Катерина Костадинова-Гелебешева - пијано
Забелешка:
Концерт на македонските музички уметници на Охридско лето

Клучни зборови:
1997 Барбер Брамс Две скерца Дебиси Евушка Трпкова-Елезовиќ Живко Фирфов Зографски Катерина Костадинова-Гелебешева Лист Милица Шперовиќ-Рибарски Охридско лето Румен Димитриев Скерцо Соната Соната во h-moll Сонатина оп. 137 бр. 3 Стојче Тошевски Суита Хајди Елзесер Четири прелудиуми Шопен Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат