Наслов:

ЖИВА ЛЕГЕНДА НА МУЗИЧКАТА ИСТОРИЈА

по концертот на хорот на виенските деца на „охридско лето“

Објавено на: 22.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18138 | Страна: 10

Програма:
Дела од Исак, Брук, Виториа, Галус, Калдара, Моцарт, Ејблер, Менделсон, Брамс и Шуберт.
Учесници:
Хор на Виенските деца, Австрија; диригент: Георг Стангелбергер
Забелешка:
По концертот на Хорот на Виенските деца, Австрија, под диригенството на Георг Стангелбергер

Клучни зборови:
1997 Хор на Виенските деца Георг Стангелбергер Моцарт Исак Шуберт Брук Брамс Виториа Менделсон Ејблер Охридско лето Стојче Тошевски Галус Калдара

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат