Наслов:

ТОНСКА СЛИКА

по настапот на благоја ангеловски на труба и тодор светиев на пијано на скопско лето

Издадено на: 18.07.1997
Автор: Евушка Трпкова Елезовиќ
Периодика: Нова Македонија
Број: 18135 | Страна: 11

Програма:
Концертна соната од Телеман, Токата од Мартини, Кантати 140 и 147 и Рондо од Суитата во h-moll од Бах, Суита од Персл и Концерт за труба, пиколо и оргуљи од Торели.
Учесници:
Благоја Ангелоски - труба; Тодор Светиев - пијано
Забелешка:
По настапот на Благоја Ангелоски, труба и Тодор Светиев, пијано во рамките на Скопско лето

Клучни зборови:
1997 Бах Благоја Ангелоски Евушка Трпкова-Елезовиќ Кантата 140 Кантата 147 Концерт за труба Концертна соната Мартини Персл пиколо и оргуљи Рондо Скопско лето Суита Суита во h-moll Телеман Тодор Светиев Токата Торели

Оригинален извадок: