Наслов:

ПОТВРДЕНО РЕНОМЕ

настап на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Издадено на: 18.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18135 | Страна: 11

Програма:
Антички танци и арии од Респиги, Концерт за обоа и гудачи во d-moll од Албинони и Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во Es-dur од Моцарт, „Меланхолико“ од Лековски и „Техносимф“ од Бужаровски.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Васил Атанасов - обоа; Хјунг Кју Ким - пијано
Забелешка:
Настап на Камерниот оркестар на Македонската филхармонија на Охридско лето

Клучни зборови:
1997 Албинони Александар Лековски Антички танци и арии Бужаровски Васил Атанасов Камерен оркестар на Македонска филхармонија Концерт за обоа и гудачи во d-moll Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во Es-dur Лековски Меланхолико Моцарт Охридско лето Респиги Стојче Тошевски Техносимф Хјунг Кју Ким

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат