Наслов:

НИКОГАШ ДОВОЛНО АПЛАУЗИ

концерт на пијано дуото хаџигеоргиева = корољов на „охридско лето“

Објавено на: 17.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18135 | Страна: 11

Програма:
Дивертименто на унгарски начин во g-moll оп. 54 и Варијации во C-dur оп. 82 за четирирачно пијано од Франц Шуберт и Соната за две пијана во f-moll оп. 4 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Пијано дуо - Љупка Хаџигеоргиева и Евгениј Корољов
Забелешка:
Концерт на пијано дуото Љупка Хаџигеоргиева и Евгени Корољов во црквата „Св.Софија“ на „охридско лето“

Клучни зборови:
Јоханес Брамс Франц Шуберт Љупка Хаџигеоргиева Охридско лето Стојче Тошевски Евгениј Корољов 1997 Дивертименто на унгарски начин во g-moll оп. 54 Варијации во C-dur оп. 82 за четирирачно пијано Соната за две пијана во f-moll оп. 4

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат